Szeretet a legfontosabb a világon

Szeretet mozgat, éltet mindent a világon. Sokan félre értelmezik a szeretetet, és szeretnek tárgyakat, eszközöket, gépeket, bármit ami „fontos” az életükben. Azonban elfelejtik szeretni a legfontosabbakat a család tagjaikat, szeretteiket.

„Én vagyok a saját életem szerzője, csak sajnos tollal írom, és nem tudom kitörölni a tévedéseimet.” Bill Kaulitz

Szeretet nélkül nincs élet a Földön. Ezt mindenkinek tudnia kellene, ha nem szeretsz, akkor nem csak a Te életed, de akit, vagy amit „birtokolsz” elhal, tönkre megy szeretet hiányban. Meg szűnik pompázni, virulni, igazán élni. A családtagjaid elfordulnak, rideggé válnak, fájdalom tölti el a lelküket. Te pedig befordulsz, „megsavanyodsz”. A szeretet éltet, életben tart, segít, és boldoggá tesz.

Fájdalom

Fájdalom tölti el szeretteid lelkét, ha nem úgy értelmezed a szeretetet ahogy ők gondolják. Ők szeretnek Téged, Te pedig „fontosabbnak” tartod épp a munkád, az eszközeidet. Ezért rá ripakodsz a gyermekedre, párodra. Ezzel óriási sebet ejtesz a lelkükön, ami sosem gyógyul be, ezt tudjad. Te is szereted őket, de csak a magad módján. Ez sokszor nagyon kevés.

Egy kis tanulságos történet, amit nagyon érdemes megfontolni (a kis történet forrása: Internet)

szeretet_auto_karcolas„Míg egy férfi új autóját fényezte, a kisfia felvett egy követ és vonalakat karcolt az autó oldalára.
Haragjában, a férfi megfogta a gyermek kezét és többször ráütött, nem ismerve fel, hogy a francia kulccsal üti.

A kórházban a gyermek elveszítette az összes ujját a törés miatt. Mikor a gyermek meglátta az apját, szemében fájó tekintettel kérdezte: „Apa mikor fognak visszanőni az ujjaim?”

Az apa felismerve tettének súlyát, szólni sem tudott.
Visszament az autójához és többször belerúgott.
Saját cselekedetétől feldúlva leült az autó elé és a karcolásokat nézte.

A gyermek azt írta:„SZERETLEK APA!”

Tárgyak és emberek

A tárgyak használatra vannak, az emberek szeretetre. Ne fordítsd meg. A tárgyak pótolhatóak, de a szeretteid nem. Sosem lehet olyan fontos egy tárgy az életedben, mint a gyermeked, vagy a Párod. A probléma a mai világban az, hogy az Emberek vannak használva és a tárgyak szeretve.
Legyünk óvatosak és tartsuk emlékezetünkben ezt a gondolatot:
A tárgyak azért vannak, hogy használjuk, az emberek pedig hogy szeressük őket.

Uralkodj érzelmeiden

Légy ura érzelmeidnek, gondolkozz mielőtt bármit kiejtesz a szádon, vagy bármilyen rosszat megtennél. Előbb gondolkozz, végy mély levegőt, fújd ki, és újra, újra, ismételd addig, amíg lenyugszol. Azután már mindent másképp látsz, és nem teszel olyat, amit később nagyon megbánnál, de már késő lenne.

A harag és a szeretet nem ismernek határt. Válaszd a szeretetet, hogy szép és kedves életed legyen!

Ha tetszett és úgy gondolod, az ismerőseid között is vannak akiknek tetszene, oszd meg velük, ők is, én is hálásak leszünk.

Iratkozz fel, vidd el az ajándékod, és kövess, mert jövök a ReProgis kis tanácsaim folytatásával.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..