Hogyan álltok, a Pénz és Te?

Jó a viszonyod a pénzzel? A pénz és Te jó barátok vagytok, vagy mint két ellenség? A pénzügyi helyzeted olyan, amilyennek szeretnéd, hogy legyen? Annyi pénzed van, és akkor amennyit szeretnél? Mindenre telik amire kell? Olyan élethelyzetben vagy amit el képzeltél magadnak és a családodnak?

penz es te penzugyi helyzeted

„Szerencsés az, aki kevés pénzzel boldog, szerencsétlen az, aki sok pénzzel boldogtalan.” Démokritosz

Gondolkodásod és a pénz

Ha több pénzt szeretnél, gazdagságot szeretnél az életedben, akár pénz, akár más szempontból, változtatnod kell a gondolkodásodon. Minden téren.

Mit kell tenned a pénzügyi sikerért

Először a gondolkodásodban kell pénzügyileg sikeresnek lenned, csak utána fogod tudni ezt a gyakorlatban is elérni. A szegénység és a gazdagság is elme állapotok következménye. A pénzügyi helyzeted is a gondolkodásod következménye.

Gazdagodásod és a pénzügyi függetlenséged felé vezető úton a legfontosabb lépés az, hogy eldöntöd: megváltoztatod a gondolkodásodat és az agyadba vésed a megingathatatlan hitet, hogy el tudod és el is fogod érni a pénzügyi céljaidat.

Először ennek kell megtörténnie, minden más csak utána jöhet.

Változtasd meg a gondolkodásod pénzügyi téren

Ha megváltoztatod a gondolkodásodat, az életed, és a pénzügyi állapotod is meg fog változni.

Csak azok a korlátok fognak megállítani, amelyeket te fogadsz el a saját elmédben igaznak.

Mindennek az elméd a végső oka, csak az szabhat korlátokat.

Mit gondolsz a jó anyagi helyzetről

Te mit gondolsz a jó anyagi helyzetről, mit gondolsz a pénzről, a gazdag emberekről? Mit mondasz magadban, ha meglátsz egy gazdag és sikeres embert, amint egy hatalmas és elegáns luxusautóból száll ki? Mit gondolsz, amikor elmész egy lenyűgöző villa előtt? Gyerünk, légy magaddal brutálisan őszinte! Erre azért van szükség, mert azoknak, akiknek gondjuk van a pénzzel, pénzhiányban szenvednek, mind sajátos elgondolásuk van a pénzzel és a gazdagsággal kapcsolatban.

Neked is hasonlóak jutnak eszedbe:
  • “Már a szüleim sem tudtak bánni a pénzzel, nálunk ez öröklődik.
  • Becsületesen senki sem tud meggazdagodni, inkább őszülök meg tisztes szegénységben, mint hogy gazember legyek.
  • Engem a Jóisten is alkalmazottnak teremtett, a magamfajta örüljön, ha állásban van, és ne ugráljon.
  • A kicsi, de biztos pénz még mindig jobb, mint a sok, de kiszámíthatatlan”.

„A bankár egy olyan ember, aki kölcsönadja neked az esernyőt, amikor süt a nap, de visszakéri egy perccel azelőtt, hogy eleredne az eső.”

Mark Twain

Egyáltalán nem nehéz észre venni, hogy a belső monológok, belső beszédek igenis kihatnak mindarra, ahogy ezek az emberek viselkednek. Ők nem fogják megragadni a kínálkozó lehetőséget, ha remek vállalkozási ötlet jut eszükbe, ha kapnak egy jó üzleti ajánlatot. Vagy, ha fogcsikorgatva bele is vágnak valami merészbe, szinte elvárják, hogy előbb-utóbb kudarcot valljanak. Így ezek a belső monológok, belső párbeszédek, önbeteljesítő jóslatokként is működnek.

„Jövőre nem akarok többet költeni, mint a jövedelmem, még ha ehhez kölcsön is kell kérnem.”

Mark Twain

Ha tetszett és úgy gondolod, az ismerőseid között is vannak akik munka és pénzhiányban szenvednek, oszd meg velük, ők is, én is hálásak leszünk.

Iratkozz fel, vidd el az ajándékod, és kövess, mert jövök a ReProgis folytatással. Ha még több mindent is szeretnél akár magadnak, akár a családodnak, barátaidnak, akkor IDE is látogass el, ki ne hagyd.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..