Mogorván, vagy vidáman

Sokan azt gondolják, ha túl komolyak akkor jobban hisznek nekik, komolyabban veszik őket, mert olyan megnyerőek. De tényleg így van ez?

Én például azt figyeltem meg amikor vásárolok az üzletekben, kinél vannak többen. Szívesebben megyek ahhoz az eladóhoz aki vidám, mosolyog, kedves, segítőkész, igaz tömöttebb ott a sor. Nem szeretem a mogorva embereket.
Akkor mégis vidáman jobb élni szerintem.

mogorván vagy vidámanÉn alapból nagyon szeretek hülyéskedni, viccelődni, vidáman élni.
Persze, amit kell, komolyan veszek, és komolyan is cselekszem. De megfigyeltem saját magamon is, amikor komoly vagyok, akkor rossz a kedvem is, a francba kívánok mindent. Minden olyan, még a „sz….r, is ízetlen”.

Sokan nagyon negatívan élik az életüket, szomorúak, túl komolyan vesznek mindent. Minden történés a világ vége hangulatot hozza el náluk.
Hidd el, nálam is volt ilyen sokszor.

De rájöttem saját magamnak ártok, és a saját egészségemet rongálom, ha ezen sürgősen nem változtatok.

Na jó, mondod most, oké, oké, de nekem nagyon komolyak ám a problémáim. Te könnyen papolsz.

Kezeld kihívásként

Igen, biztosan igazad van. De mi lenne, ha változtatnál és nem problémának élnéd meg, hanem kihívásnak. Úgy tudsz előbbre jutni, ha változtatsz a reakcióidon. Változtasd meg a hozzáállásod minden „rossz helyzetben, negatív történésben” nézd meg mi lehet ebben a jó. Tudom most megint azt mondod, de ebben semmi jó nem lehet, ne hülyéskedj már. Igen, biztosan igazad van. Azért tudom, mert én is így láttam nagyon sokáig. Mindenkit elküldtem melegedni másik éghajlatra amikor nekem ilyet mondtak. De rá kellett jönnöm, igazuk van.

Kinek használsz ha rossz a kedved

Gondold csak végig kinek használsz azzal ha Neked rossz a kedved? Kinek segítesz vele?
Max. nevetnek rajtad egyet, de ennyi.

Viszont kinek lesz rosszabb? Hát bizony be kell valljam, Neked lesz sokkal rosszabb. Előbb csak a hangulatod lesz rossz, majd az érzéseid, majd pedig az egészségi állapotod. Minél többször leszel feszült, annál többször alakul ki különféle nyavalya, fejfájás, vérnyomás, különböző fájdalmak, majd egyre súlyosabbak. Ne hagyd. Legyél vidám, nézd a pozitív oldalát a dolgoknak.

Változtass a hozzáállásodon, gondolkodásodon

Változtass a hozzáállásodon, és a gondolkodásodon, nevess a „probléma” pofájába. Reakcióid megváltoztatásával, pár mosollyal az életed fog jó irányba megváltozni. Amire gondolsz, az leszel. Ez ahogy már az előzőekben is írtam, nagyon elcsépeltnek hangzik, de nagyon igaz.

Próbáld ki, ha most erősen rosszra gondolsz, akkor rossz lesz a hangulatod, és csőstül jönnek a rossz dolgok.
Viszont, ha most mosolyogsz, nevetsz, csupa jó dolgokra gondolsz, egész nap csupa jó dolgok fognak veled történni. Ha mégis becsúszna egy rossz, kineveted, és már tovább is állsz, megint csak jók történnek veled.
Ezt tapasztalatból tudom.

Ha tetszett ez a kis gyakorlati tanács, kövess engem, tarts velem, iratkozz fel. Jövök a következő azonnal alkalmazható gyakorlati tanáccsal amit alkalmazva azonnal jobbá válik az életed.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..