Egyszerűen hagyj fel az összes kifogással

A kifogások, csak nyafogások. Ezzel csak egy „gyógyszert”, egy „fájdalomcsillapítót” keresel arra, hogy valamit miért nem teszel meg.

kifogas_nem_latom_mi_a_problemaMennyit haladtál már attól előre, hogy valamit nem csináltál meg, de hoztál rá egy frappáns kifogást?

Ugye, hogy semmit?

“Nem látom, mi a probléma”?

Ez is egy “jó” kis kifogás.

Miért és mire hozunk kifogásokat?

Azért, mert félünk az igazságtól. Azért, mert könnyebb így kimagyarázni a dolgokat, mit miért nem tettünk meg, mi miért nem sikerült.

Pl. kedvenc kifogások: „nincs nekem arra időm, nem volt rá elegendő időm, nem értem oda időben, esett az eső, sütött nagyon a nap, őrületesen meleg, van hideg van, nincs nekem arra pénzem, öreg vagyok én már ehhez, fiatal vagyok én még ehhez, nem értek hozzá, stb.”

Miért gyártanak „jobbnál-jobb” kifogásokat az emberek?

Azért, mert nincs elég önbizalmuk, elég akaratuk ahhoz, hogy felvállalják önmagukat, nincs elég akaraterejük, hogy végre hajtsák, bele vágjanak, és megtegyék amit meg kell tenni.

Vagy csak egyszerűen lusták, igen, jól olvasod, egyszerűen lusták nagyon sokan arra, hogy meg tegyenek dolgokat. Inkább gyártanak egy „jónak” hangzó kifogást, és ezzel már részükről el is van intézve a dolog.

De hidd el, ez közel sincs így. Sokkal nehezebb egy jó kifogást meggyártani, majd azt megvédeni, sok hazugsággal alá támasztani, majd vállalni a rizikót, „mi van ha mégis kiderül”, minthogy megcsinálni azt amit kellene.

Sokkal könnyebb lenne a lelkednek, sokkal jobban éreznéd magad, magabiztosabb, erővel teltebb lennél. Sokkal jobban éreznéd magad, ami jegyezzük meg a legfontosabb.

Mi a veszélye egy kifogásnak

A legnagyobb veszélye egy kifogásnak az az, hogy kiderül. De még sem ez a legnagyobb, hanem az, hogy megmérgezi a lelked, az életed, mert állandó lelki furdalásod lesz. Állandóan ez motoszkál benned „mi lett volna ha mégis megcsinálom”, „mi van ha mégis sikerült volna”, mi lesz, ha pont ez miatt nem lesz pénzem, mert nem tettem meg”.

Az önmarcangolás rosszabb, mint kifogást gyártani

Az önmarcangolás sokkal nagyobb fájdalommal jár, mint ha meg tetted volna, amit meg kellett volna tenned. Fájdalmasabb és nehezebb elviselni, mintha megtetted volna a dolgokat.

Miért pazarlod az életed holmi kifogások gyártására

Van neked ettől sokkal jobb dolgod is, mint gyerekes kifogások gyártása. Ne pazarold az életed arra, hogy kiagyalod, most ezt miért nem csináltad meg, és erre mi lenne a legfrappánsabb kifogás, mi az amit elhisznek erről.

Van megoldás

Tedd meg amit meg kell tenned, és akkor, amikor meg kell tenned. És már fel is hagytál minden fajta kifogással.

Sokkal nagyobb lesz az önbizalmad, becsülni fogod magad, tehát az önbecsülésed is megnő.

Látod, milyen sok haszna van annak, ha nem gyártod a kifogásokat. És még időd is szabadul fel. Hajrá, most azonnal számold fel az összes kifogást az életedből. Sokkal nyugodtabb, felszabadultabb lesz az egész életed.

Ha tetszett ez a kis tanítás, iratkozz fel oldalt, vagy alul, ahol meg látod, és kövess, mert jövök a folytatással.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..