Ítélkezés tönkre tesz embereket

Életeket, munkákat, kapcsolatokat tesz tönkre az ítélkezés. Sokan ítélkeznek, holott nem is tudnak a másik emberről semmit, de megítélik. Tudnod kell, amilyen ítéletet mondasz másra, az Te vagy. Magadról mondod, a Te belső gondolataid mondatják veled. Vagy egy félelem, vagy egy féltékenység, irigység, vagy valami régi beidegződés miatt.

Vigyáznod kell, mert amit kimondasz másokra, mivel a Te bensődből érkezik, ez rád lesz a legnagyobb hatással később. Az ilyen ítélkezés vissza hat. Biztos hallottad már, ami ehhez hasonlítható, hogy „ne pletykálkodj, mert vissza száll”. Vagy a másik, „aki másnak vermet ás, maga esik bele”.

Közmondások, de nagyon igazak, mindegyik mögött egy komoly tanítás húzódik, komolyan kell őket venni.

itelkezesAmit kimondasz

Amit ki mondasz azt már többet vissza vonni nem tudod. Ítélkezés rombol, kimondtad, vissza már nem vonhatod.

Egy kis történet, ami nagyon tanulságos.

Egy este, naplemente idején, háza küszöbén elmélkedett a földműves és élvezte a hűvös estét. Közelében volt egy út, amely a faluba vezetett. Jött valaki, és amikor meglátta a gazdát, elgondolkozott: „Ez egy lusta férfi lehet, nem dolgozik, és az egész napot a küszöbén ülve tölti el…”

Később egy másik utas jött arra. Ő pedig ezt gondolta: „Ez a férfi egy szoknyavadász. Csak azért ül itt, hogy a lányokat nézze és megjegyzést tegyen rájuk…”

A harmadik idegen, aki a helység felé igyekezett, így gondolkozott: „Ez a férfi biztosan egy szorgalmas ember. Napközben sokat dolgozott és egész este élvezi a megérdemelt pihenést…”

Túl sokat mi sem tudhatunk a földművesről, aki az ajtó előtt ült.

Annál többet a három férfiról: az első egy lusta ember volt, a másodikban tisztátalan indulatok voltak, a harmadik pedig egy dolgos ember volt. Amit kimondasz, az rólad beszél, különösen, ha másról teszed!

Gondolkodj mielőtt ki mondod

Gondolkodj mielőtt ki mondod, ez igaz. Mindig gondold végig mikor kire mit szeretnél ítélkezés céljából mondani. Lehet, hogy rólad szól, egészen biztos, hogy a belső hang akarja mondatni veled. Ami egy régi beidegződés által van ott. Lehet nem is tudsz róla, még gyermekkorból ered. Ilyen és hasonló beidegződések vannak a tudatalattidban. Hallottál, láttál valami hasonló esetet, amire vagy a szüleid, vagy az iskola, vagy a média hasonlóan reagált, Te ezt lereagáltad, és elraktároztad, és hasonló esetben kimondod. Te reagáltad oda, Te is tudod onnan elvenni, megszüntetni.

Az, hogy Te ítélkezel vagy nem a Te döntésed. Azt tudnod kell, hogy emberéleteket teszel tönkre az ítélkezéssel. Az ítélkezés nem a Te dolgod. Mindenkit olyannak kell elfogadnod amilyen. Majd Ő megváltoztatja saját magát. Ez nem a Te dolgod.

„Szörnyű dolgokon mentem keresztül életemben, amelyek közül néhány meg is történt velem.” Mark Twain

Ha tetszett és úgy gondolod, az ismerőseid között is vannak akiknek tetszene, oszd meg velük, ők is, én is hálásak leszünk.

Iratkozz fel, vidd el az ajándékod, és kövess, mert jövök a ReProgis kis tanácsaim folytatásával.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..