Testvéri igaz szeretet

Van egy igaz történet egy kisfiúról, akinek a húga vérátömlesztést kellett, hogy kapjon.
Az orvos elmagyarázta a kisfiúnak, hogy a húgának ugyanaz a betegsége, mint amiből a kisfiú két évvel ezelőtt felépült. A kislánynak úgy van esélye a túlélésre, hogy vérátömlesztést kapjon olyan valakitől, aki ezt a gyilkos kórt már legyőzte. Így a kisfiú ideális donornak bizonyult.

igaz_szeretet– Adnál vért a kishúgodnak? – kérdezte a fiút az orvos
A kisfiú kicsit elgondolkodott, majd így válaszolt az orvosnak:
– A húgomért igen, doktor bácsi.

Megtörténtek a szükséges vizsgálatok, és eljött a nagy nap.
Betolták a két gyereket a kórterembe. Johnny erős és egészséges volt, Mary sápadt és sovány. Mikor tekintetük találkozott, Johnny biztatóan mosolygott Maryre. Mikor a nővérke beleszúrta Johnny kezébe a tűt, a mosoly lehervadt a kisfiú arcáról és némán figyelte, ahogy átfolyik a vére a csövön.

Egy kis idő múlva Johnny reszkető hangja törte meg a csendet.
– Doktor bácsi mikor fogok meghalni? – kérdezte félénken

Az orvos csak ekkor értette meg, hogy miért tétovázott egy kicsit a gyerek, amikor megkérdezte tőle, hogy adna-e vért a testvérének. És azt, hogy milyen önfeláldozás volt ez a kisfiú részéről, hiszen ő valóban azt hitte, hogy meg fog halni ha ezt megteszi. Az életét adta volna oda a testvéréért.
– Ekkor elmagyarázta neki az orvos, hogy nem fog meghalni, viszont a testvére meg fog gyógyulni az új vértől.

Van olyan az életedben, aki az életét adná Érted?

Ezek azok az emberek, akiket érdemes, és meg is kell becsülni, és neked is meg kell tenned értük mindent, amit csak tudsz, és amíg lehetőséged van rá.

Néhány dolog, amire most törekszel, akkor üresnek fog tűnni.  Néhány dolog, ami most felzaklat, akkor jelentéktelennek fog tűnni, tehát hozd ki a lehető legtöbbet minden pillanatból! Hozz létre olyan emlékeket, melyeket aztán kincsként őrizhetsz. Mert ők pótolhatatlanok.

Ezt csak akkor érted meg amikor már nem lesznek. Hidd el, ezt én is átéltem. Pedig életükben is igyekeztem mindent megtenni, mégis azután jönnek az emlékek, mennyi mindent meg lehetett volna még tenni. De már késő.

Cselekedj tehát amíg nem késő

Tegyél meg most mindent a szeretteidért amíg itt vannak veled. Amikor már elmentek késő bánat, semmit nem tudsz tenni.

Ha tetszett és úgy gondolod, az ismerőseid között is vannak akik munka és pénzhiányban szenvednek, oszd meg velük, ők is, én is hálásak leszünk.

Iratkozz fel, vidd el az ajándékod, és kövess, mert jövök a ReProgis folytatással.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..