Gondolkodj, mi a fontos a Családodnak

Tudod mennyire fontos, hogy Te jól gondolkodj, ezen múlik a családod jelene, és jövője. Ahogyan Te ma gondolkodsz, az meghatározza a tetteidet, ezen pedig a Te és a családod jövője múlik.

Kezdd a napod a legfontosabbal

Minden napodat úgy indítsd, hogy a legégetőbb legsürgősebb, és a legnehezebb feladatod végezd el elsőként. De még mielőtt bármit is teszel, gondold végig biztos az a legjobb a családodnak? Az visz téged előre a céljaidhoz? Programozd az agyad a sikeres napra.

Legyen elérendő célod

Tudod, miért kelsz fel mindennap? Milyen érzéssel kelsz ki reggel az ágyból? Nagyon utálod amiért reggel lett, vagy örömmel ki ugrasz és élvezed minden pillanatát a reggelednek. Ha ez utóbbi amit érzel, akkor van célod, és hajlandó is vagy tenni érte, hogy elérd azt. Cél nélkül nincs élet, mindenkinek kell lennie. Csak ez nem mindegy, hogy az a cél előbbre visz, vagy hátra.

Térjünk vissza a családhoz

Egy ember közösségi lény, fontos, hogy legyen akivel meg osztja az életét. Akivel megbeszéli a fontos dolgokat, együtt terveznek, együtt sírnak, együtt örülnek. Mindent meg kell tenned azért, hogy ez a családi idill, boldog, vidám, és egészséges család legyen.

Gondolkodjatok együtt

Minden teendőt együtt beszéljetek át, együtt tervezzetek meg, együtt gondolkodjatok. Így sokkal jobban fogjátok érezni magatokat, mert mindenki oda tette a saját ötletét, sőt a saját munkáját is. Nincs kit okolni, ha valami nem úgy sült el, ahogy szerettétek volna. Közösek az örömök, de közösek a gondok is, már ha vannak. Nincs olyan élet, ahol nincsenek gondok, de nevezd inkább a gondokat kihívásnak. Ki hív téged egy-egy feladat megoldására. Nagyon jól fogod érezni magad, ha megoldottad ezeket, büszke leszel magadra, és ezáltal nő az önbizalmad.

Látod a gondok nagyon hasznosak is lehetnek

Gondold át most mi az ami neked, vagy a családodnak gondot okoz. Esetleg betegség, anyagi nehézség, nincs munka, vagy nem tudsz elszakadni otthonról, mert valaki mellett ott kellene lenned? Mindenre van megoldás, csak nézz szét a világban. Olvass, tanulj, dolgozz online, fejlődj és ki nyílik előtted a világ. Meg fogod találni azt, hogyan legyen a Te családod is igazán boldog, úgy hogy együtt vagytok akár a nap 24 órájában, ha ezt szeretnéd.

Ha tetszett, és szeretnél még több hasonló tanácsot olvasni, akkor iratkozz fel, és értesülj elsőként.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..