Gondolkodásod ki hat gyermekedre

Gyermekként elfogadjuk szüleink gondolkodását. Másoljuk őket, mint a „kis majmok”. Amit látunk, hallunk azt csináljuk, ha jó, ha rossz.

Nem ítélkezünk, mindent elfogadunk a szüleinktől, mert szeretjük, tiszteljük őket. De vajon minden helyes amit ők tesznek? Biztos, hogy mindent úgyis kell csinálnunk felnőttként is? Biztosan jó lesz az nekünk? Jó lesz az a gyerekednek amit Te rá akarsz erőszakolni?

Szeretettel köszöntelek Zsuzsanna vagyok a következő kis tanácsommal, gyakorlatban is azonnal használható ötletemmel.

gyerek gondolatai, álmaiA gondolkodás

A gondolkodás nagyban meghatározza nemcsak a saját, hanem a gyermek, sőt az utódok életét is. Ezért nagyon fontos oda figyelni, hogyan gondolkodsz, mit adsz át a gyermekednek. Nem akar egyetlen szülő sem rosszat a gyermekének, csak jót. De az amit ő jónak gondol, biztosan jó a gyermeknek is?

Mindenki egyedi

Mindenki egy egyéniségként születik, mindenki különböző adottságokkal, képességekkel.

Mindenkinek másak az igényeik, más életre vágynak, és más vonzza őket. Mindenki nem lehet pilóta, vagy orvos.

Szülői gondolkodás befolyása

Van egy rajzfilmes videó ami csodálatosan lerajzolja az ebben rejlő gondolkodás mintát.

Egy kisgyerek megy iskolába, és meglát a fa tövén egy zenészt, aki nagyon szépen zenél. Nézi nézi a kisgyerek mindennap. A szívében eldönti, hogy Ő zenész szeretne lenni. De itt jön a szülői szigor, és a mai iskolázás. Az a gondolkodás befolyásolás, aki megmondja, hogy „márpedig fiam ezt tanulod, ez leszel és kész, mert az apád, az anyád is ezt csinálta, kell egy „biztos állás”.

szülő befolyásolás, szigorEz a fajta gondolkodás biztos, hogy jóra vezet? Hány olyan felnőttet ismersz, aki a mai napig azt csinálja amit kisgyerek korában szeretett volna, amiről álmodozott, és annak is tanult, és a mai napig imádja, jól meg is él belőle?

Igen igazad van, természetesen van pár ilyen. De nagyon kevés ezt ismerjük el. Sok sikeres ember teljesen másban lett sikeres, mint amilyen a végzettsége, vagy aminek a szülei szerették volna, hogy legyen.

Engedd érvényesülni

Ha nem engeded meg a gyermekednek, hogy az legyen amilyen képessége van, amihez igazán van tehetsége, akkor egész életében bánni fogja. Kicsiként csak sírni fog, de felnőttként Téged fog hibáztatni félre siklott életéért.

gyermek sír, elvesztek álmaiA szülő persze hogy jót akar, de hagyd őt érvényesülni, engedd, segítsd, támogasd, ne hagyd elveszni a tehetségét.

Felelősség

Szülőként felelősek vagyunk gyermekeinkért, de nem csak kicsiként, hanem egész életére.

A gondolkodásod legyen nyitott, mint egy ernyő, és ezzel észre veszed amit a gyermeked akar, és nem állsz az útjába, hanem segíted, és mindent megteszel, hogy elérje amit szeretne, és sikeres legyen.

Ha tetszett kérlek oszd meg barátaiddal is, iratkozz fel, kövess, és jövök a következő gyakorlatban azonnal alkalmazható kis tanácsommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..